Naslovnica Izdvojeno Istraga o ubistvu: Dva vozila interesantna za slučaj

Istraga o ubistvu: Dva vozila interesantna za slučaj

746

Široki Brijeg/Mostar — Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona zaprimilo je Prijedlog policije o izuzimanju jednog vozila s područja tog kantona koje je operativno interesantno za slučaj ubijene 19-godišnje djevojke Lane Bijedić iz Mostara, dok se drugo vozilo, koje je također interesantno za ovaj slučaj, nalazi na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), potvrdio je za Fenu kantonalni tužilac Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) Josip Aničić.

“Riječ je o najmanje dva vozila, s tim što se jedno od njih nalazi na području ZHK-a, a drugo na području HNK-a, tako da će sve što je vezano za drugo vozilo ići preko Tužilaštva HNK-a”, kazao je Aničić, prenosi federalna.ba.

Dodao je kako su vozila operativno interesantna u smislu izdvajanja prilikom pregleda video snimaka.

“Tužilaštvo je izdalo odobrenje koje je zajedno s prijedlogom o izuzeću vozila upućeno prema nadležnom sudu. U slučaju izdavanja naredbe suda ono bi moglo biti izuzeto u toku sutrašnjeg dana”, potvrdio je tužilac.

Podsjećanja radi, beživotno tijelo ubijene 19-godišnje Mostarke Lane Bijedić pronađeno je 6. oktobra u rijeci Studenčici kod Ljubuškog.

(StarMo)