Naslovnica Mostar Isključenja u Podhumu i na Tekiji; poziv na racionalniju potrošnju

Isključenja u Podhumu i na Tekiji; poziv na racionalniju potrošnju

302
foto: ilustracija

Mostar — Javno preduzeće Vodovod Mostar saopštilo je na svojoj internet-stranici kako su radovi na vodovodnim instalacijama planirani u ulici fra Ambre Miletića (Muje Bjelavca, Podhum – op. starmo) u periodu od 8:00 do 14:00 sati.

Takođe, zbog kvara na vodovodnim instalacijama u naselje Tekija, tačnije kod Pošte, planirano je isključenje s vodovodne mreže u periodu od 9:00 do 12:00 sati.

Iz Vodovoda i ove godine, zbog pojačane potrošnje vode u ljetnom periodu, upozoravaju i mole korisnike za racionalniju potrošnju vode.

“Zalijevanje zelenih površina, trošenje velikih količina vode u poljoprivredne svrhe, punjenje bazena i slično dovode do velikih potrošnja koje su povremeno razlog redukcija ili kratkotrajnih obustava isporuke vode. Kako bi na obostarno zadovoljstvo imali dovoljne količinu vode u ovim vrelim ljetnim danima, molimo sve građane, posebno prigradskih naselja za racionalno i odgovorno ponašanje prema ovom izvoru života”, navode iz Vodovoda.

S obzirom i da je vrijeme godišnjih odmora i dužeg izbivanja iz svojih kuća, iz Vodovoda upućuju savjet kako spriječiti moguće gubitke vode.

Potrebno je zatvoriti ventil iza glavnog vodomijera, zatim provjeriti ispravnost instalacija, tako da se zatvore sva izljevna mjesta te očita glavni vodomijer. Ukoliko vodomijer bilježi potrošnju vode, znak je to kvara na internim vodovodnim instalacijama.

(StarMo)