Naslovnica Politika Inzko: Sporazum o Mostaru dobar primjer…

Inzko: Sporazum o Mostaru dobar primjer…

318
foto: Patria

Sarajevo/Berlin — Tokom svoje posjete Berlinu, visoki predstavnik Valentin Inzko sastao se u utorak sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom kako bi razgovarao o trenutnom stanju u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz OHR-a.

Visoki predstavnik je iskoristio ovu priliku da istakne trenutne izazove u procesu implementacije Mirovnog sporazuma i naglasi potrebu da se ključni politički akteri u Bosni i Hercegovini fokusiraju na programske aktivnosti okrenute ka budućnosti, kao što su ekonomski razvoj i jačanje institucionalnih kapaciteta.

Inzko je naglasio kako je važno da međunarodna zajednica i dalje ima jedinstven stav, sa naglaskom na pomaganju domaćim političkim snagama da postignu napredak u provođenju aktivnosti okrenutih ka budućnosti.

“Sporazum o izborima u Mostaru je dobar primjer rezultata koje su postigli domaći političari uz koordiniranu i koncentriranu podršku međunarodnih partnera”, rekao je visoki predstavnik, saopšteno je iz OHR-a.

(StarMo)