Naslovnica BiH Inzko sa slovačkim ministrom: Građani BiH trebaju konkretna rješenja

Inzko sa slovačkim ministrom: Građani BiH trebaju konkretna rješenja

146
Valentin Inzko

Sarajevo — Visoki predstavnik Valentin Inzko danas je održao sastanak putem video linka sa slovačkim ministrom vanjskih i evropskih poslova Ivanom Korčokom.

Visoki predstavnik je informirao ministra Korčoka o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, a posebno u svjetlu pandemije koronavirusa, predstojećih lokalnih izbora u novembru, situacije sa migrantskom krizom te trenutnog statusa u vezi sa provedbom Daytonskog mirovnog sporazuma, saopćeno je iz OHR-a.

– Ono što građanima treba i što žele jesu konkretna rješenja za njihove svakodnevne probleme. Oni žude za političkom stabilnošću i pozitivnim perspektivama. Političari bi trebali raditi na pronalaženju rješenja za ove probleme, izradi planova i promoviranju aktivnosti usmjerenih prema budućnosti. Prije svega, građani bi pozdravili jačanje vladavine prava i stvaranje adekvatnog zakonskog okvira za veću transparentnost javnog sektora – rekao je visoki predstavnik.

On je zahvalio ministru Korčoku za podršku koju Slovačka pruža sveukupnom prosperitetu Bosne i Hercegovine i stalnim naporima Slovačke i međunarodne zajednice.

(StarMo)