Naslovnica Izdvojeno Inzko odgovorio Dodiku: Srest ćemo se opet…

Inzko odgovorio Dodiku: Srest ćemo se opet…

670
foto: Patria

Sarajevo — Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini reagovao je na izjavu Milorada Dodika, rekavši da su i predstavnici Republike Srpske bili pozvani na sastanak Upravnog odbora PIC-a i drugih međunarodnih institucija, inicijalno su pristali – ali su se kasnije odlučili za drugačiji pristup i da to nikome nije razumljivo.

OHR je prije svega izrazio zahvalnost premijeru Federacije BiH, Fadilu Novaliću, na prisustvu i konstruktivnom učešću u zajedničkom sastanku Upravnog odbora Savjeta za implementaciju mira i međunarodnih organizacija u BiH, prenosi N1.

“Na ovom redovnom sastanku, održanom prošle sedmice, a u skladu sa koordinirajućom ulogom visokog predstavnika u skladu sa Dejtonskim sporazumom, kojem je prisustvovalo više od pedeset predstavnika ambasada i međunarodnih organizacija, premijer FBiH Novalić je predstavio sveobuhvatne mjere koje je ovaj entitet preduzeo. Njegovo prisustvo na ovom sastanku izuzetno je cijenjeno od međunarodne zajednice. Nažalost, iako su prvobitno potvrdili učešće na sastanku, predstavnici RS su se odlučili za drugačiji pristup, što nikom nije razumljivo budući da entitet zavisi od međunarodne pomoći. Pogotovo u ovakvom trenutku, solidarnost i saradnja su potrebni više nego ikad. Građani Bosne i Hercegovine nisu sami. Bolja vremena će doći i srest ćemo se opet”, poruka je Valentina Inzka.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)