Naslovnica Politika Inzko: Ne izgubiti ni jedan dan

Inzko: Ne izgubiti ni jedan dan

489
Valentin Inzko; foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo — Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko uputio je čestitke novoizabranom gradonačelniku Grada Mostara Mariju Kordiću, kao i Gradskom vijeću Mostara, na tome što su izbor za gradonačelnika završili sa velikom ekspeditivnošću.

Također, čestitao je i svim Mostarcima koji su učestvovali u izbornom procesu nakon dugih 12 godina.

– Građani Mostara konačno su, nakon 12 godina, opet dobili svoj glas, današnjim izborom novog gradonačelnika Mostara provedenim u skladu sa Statutom Mostara, kao završnim korakom u ovom izbornom ciklusu. Molim novog gradonačelnika i novo Gradsko vijeće da ne izgube ni jedan dan i počnu raditi na rješavanju mnogobrojnih problema koja opterećuju svakog građanina Mostara. Zbog toga, sve stranke u Gradskom vijeću treba da što više sarađuju. Pred vama je ogromna odgovornost i duga lista prioriteta kako biste izgradili prosperitetnu budućnost Mostara i iskoristili sve njegove potencijale da bi on postao ekonomski dinamičan grad – rekao je Inzko, prenijeli su bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

Zahvalio je i Zlatku Guzinu na fer-plej pristupu, integritetu, te na njegovom doprinosu izgradnji nove atmosfere saradnje i pomirenja u Mostaru u istinskom smislu njegove ljekarske zakletve prema kojoj su svi ljudi braća i sestre, saopćeno je iz OHR-a.

(StarMo)