Naslovnica Politika Inzko: Na lokalnim izborima se ne brani narod i zemlja

Inzko: Na lokalnim izborima se ne brani narod i zemlja

291

Sarajevo — Visoki predstavnik Valentin Inzko u saopštenju za javnost poziva građane BiH da ostvare svoje demokratsko pravo da izađu i glasaju na lokalnim izborima u nedjelju, 15. novembra.

„Izbori su praznik demokratije. Istovremeno, lokalni izbori se prije svega tiču konkretnih rješenja koja će pozitivno utjecati na svakodnevne živote građana, a ne izraz grandioznih planova za odbranu naroda i zemlje. Ovo je vrijeme kada građani glasaju i time šalju jasnu poruku da zahtijevaju bolji život. Glas je lična bonska ovlast svakoga građanina, a kako će ga iskoristiti – odredit će kvalitet života za njih i njihove porodice. Ne dozvolite da drugi odlučuju o vama, dragi građani, izađite na izbore i sami odlučite o životu u vašoj lokalnoj zajednici“, rekao je visoki predstavnik, saopšteno je iz OHR-a.

Visoki predstavnik također je pozvao birače da zaštite i sebe i ljude koji rade na biračkim mjestima tako što će se strogo pridržavati propisanih epidemioloških mjera kao što je nošenje maski i poštivanje konkretnih uputa koje su izdale lokalne izborne komisije.

(StarMo)