Naslovnica Mostar Inzko mostarskim studentima: Sudbina države je u vašim rukama!

Inzko mostarskim studentima: Sudbina države je u vašim rukama!

328
Valentin Inzko

Mostar — Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko održao je u srijedu online interaktivno predavanje studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru na kojem im je poručio kako je sudbina države u njihovim rukama te da Mostar i BiH imaju ogromne resurse i potencijale.

U svom izlaganju Inzko se osvrnuo i na posljednje lokalne izbore u Gradu Mostaru, naglasivši kako novu lokalnu vlast “očekuju nagomilani problemi zbog dugogodišnjeg nepostojanja Gradskog vijeća te da Mostar ima ogromne potencijale da postane razvijen i moderan evropski grad”.

Tokom predavanja posebno je naglašen problem pojave nekvalitetnih visokoškolskih ustanova s jedinim ciljem – izdavanje diplome, bez ulaganja truda, učenja i stvarnog vrednovanja znanja, što, kako je navedeno, stvara ogroman problem u društvu i državi.

Visoki predstavnik je pohvalio inicijativu Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru koja se odnosi na konkretno nagrađivanje u vidu manjeg plaćanja školarine najboljih studenata i dobitnika priznanja “učenik generacije”.

Predsjednik Unije studenata Mirza Lalić koji je iskazao veliku zahvalnost Inzku i Uredu visokog predstavnika na prihvatanju poziva Unije studenata za održavanje interaktivnog predavanja.

(StarMo)