Naslovnica Izdvojeno Inzko Mostarcima uoči izbora: “Proslavite demokratiju”!

Inzko Mostarcima uoči izbora: “Proslavite demokratiju”!

215
foto: Patria

Sarajevo/Mostar — Visoki predstavnik Valentin Inzko pozvao je građane Mostara da ove nedjelje, kada se održavaju izbori, “proslave demokratiju tako što će izaći i glasati u što većem broju, te ostvariti svoje demokratsko pravo koje im je već toliko dugo uskraćeno”.

– Dvanaest godina nakon što su posljednji put imali priliku da glasaju za svoje lokalne predstavnike, pozivam građane Mostara da odgovore masovnim odzivom na lokalne izbore u nedjelju. Iskoristite vlastite bonske ovlasti i glasajte. Uz to, apeliram na građane da glasaju na osnovu pitanja i predloženih rješenja čiji je cilj napredak Mostara – naveo je Inzko u saopćenju.

Smatra da svjetski poznati grad Mostar i svi Mostarci, posebno mladi, zaslužuju, ništa manje od drugih u BiH, priliku da imaju svijetlu i prosperitetnu budućnost i da žive u dinamičnom i ekonomski naprednom gradu, u kojem sami mogu graditi svoju budućnost.

– Imate sve potencijale za uspjeh. Dragi Mostarci, iskoristite svoje biračko pravo, neka se vaš glas čuje i ne dopustite da drugi odlučuju umjesto vas ili vašeg grada – naglasio je Inzko.

Visoki predstavnik je također pozvao glasače da zaštite sebe i ljude koji rade na biračkim mjestima pridržavajući se propisanih epidemioloških mjera i slijedeći upute Gradske izborne komisije. Također je pohvalio Centralnu izbornu komisiju BiH što je, u teškim okolnostima, dva puta uzastopno organizirala provođenje izbora, navodi u saopćenju OHR.

(StarMo)