Naslovnica Politika Inzko “interaktvno” na UNMO sa studentima, ali i građanima

Inzko “interaktvno” na UNMO sa studentima, ali i građanima

299
Valentin Inzko

Mostar — Interaktivno predavanje i razgovor studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru (UNMO), ali i ostalih zainteresiranih građana, s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom, održat će se putem online platforme u srijedu, 17. marta, s početkom u 15 sati.

“Pozivamo sve studente, profesore, ali i zainteresirane građane iz društvene zajednice da se jave na Facebook i Instagram stranice Unije studenata ili putem e-maila na ‘unija@unmo.ba’, najkasnije do 15. marta, te da obavezno navedu ime i prezime, kontakt telefon, e-mail adresu, fakultet/sveučilišni studij/zvanje/radni status, kako bismo znali ukupan broj prijavljenih, nakon čega ćemo kompletirati spisak i proslijediti pristupni link za predavanje”, saopćeno je iz Unije studenata UNMO-a.

Tema razgovora i predavanja, među ostalim, bit će i posljednji lokalni izbori, nepostojanje Gradskog vijeća u Mostaru u posljednjih osam godina, prioriteti u radu novih lokalnih vlasti, obrazovni sistem u BiH, položaj mladih i koji su to modeli i načini unaprjeđenja položaja mladih i poboljšanja obrazovnog sistema.

Organizatori ovog događaja su Unija studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i Ured Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Uz prijavu moguće je poslati i pitanje za visokog predstavnika nakon čega će se “napraviti selekcija pitanja za Inzka uz prioritetna pitanja koja se odnose na obrazovni sistem i položaj mladih”.

 

(StarMo)