Naslovnica Politika Indirektna “debata”: “Nisu se Amerikanci uspaničili, nego Trump”

Indirektna “debata”: “Nisu se Amerikanci uspaničili, nego Trump”

172

Washington — Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden u petak je oštro kritizirao “paničnu” reakciju predsjednika Donalda Trumpa na pandemiju koronavirusa, dok je Trump branio svoj odgovor na tu zdravstvenu krizu u kojoj je dosad život izgubilo 216 hiljada Amerikanaca.

Dvojica suparnika na američkim predsjedničkim izborima, koji se trebaju održati 3. novembra, govorila su na odvojenim televizijski prenošenim skupovima nakon što je zbog Trumpove zaraze koronavirusom otkazana ranije predviđena direktna debata između njih dvojice.

Neobičan format noćašnje “debate”, u kojoj je Bidenovo obraćanje prenošeno iz Philadelphije na ABC-u, dok je Trumpov susret s biračima istodobno prenošen iz Miamija na NBC-u, podsjetnik je da je epidemija covida-19 snažno uticala i na kampanju uoči američkih predsjedničkih izbora. Rasprava se i u petak fokusirala na koronakrizu, prenosi Index.hr.

Biden je republikanskog predsjednika Trumpa optužio za prikrivanje opasnosti od virusa na početku epidemije. “On kaže da nikome nije rekao jer se bojao da će se Amerikanci uspaničiti. Amerikanci se nisu uspaničili, on se uspaničio”, rekao je Biden.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)