Naslovnica Život Incident u Počitelju: Ko je koga napao?

Incident u Počitelju: Ko je koga napao?

247
foto arhiva

Mostar/Čapljina — Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) saopštilo je u petak ujutro da se sinoć oko 23 sata u Policijsku stanicu (PS) Mostar Jug obratio J.M. (1990.).

On je tom prilikom prijavio da su mu, dok se kretao sa vozilom iz pravca Čapljine prema Mostaru u mjestu Počitelj, grupa lica u dresovima FK „Velež“ prepriječila put i metalnim šipkama i drvenim palicama oštetili njegovo vozilo „VW Golf IV“, dok je on zadobio vidne povrede na glavi, te je upućen u medicinsku ustanovu.

Međutim, portal Klix.ba je objavio kako su čitaoci tog medija javili da navodi policije ne odgovaraju stvarnom stanju, te da su navijači Veleža, koji su slavili sinoćnji uspjeh, napadnuti na jednom od počiteljskih parkirališta pored magistralnog puta M-17.

Kako navode, napala ih je grupa od 20-ak navijača Zrinjskog Ultrasa, te je tom prilikom došlo do tuče.

Iz MUP-a HNK-a je takođe saopšteno da je sinoć oko 22,40 sati Policijska uprava (PU) Čapljina obaviještena od strane građana da je u mjestu Počitelj grupa od više lica došla u objekte „Kruško“ i „Kod Alje“, te bakljama i drvenim palicama napale goste, oštetivši dva vozila.

“Na licu mjesta izvršen je uviđaj i upoznat Odjel krim. policije koji preduzima daljnje mjere i radnje”, stoji u saopštenju.

(StarMo)