Naslovnica Region Ima se: Bandićeva supruga “kešom” kupila kćerki stan

Ima se: Bandićeva supruga “kešom” kupila kćerki stan

486
Milan Bandić

Zagreb — Vesna Bandić, supruga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prije malo više od mjesec dana kupila je stan od 68,52 kvadrata u centru Zagreba, javlja Index.

Stan se nalazi na Trgu Petra Petretića i kupljen je od poznatog zagrebačkog poduzetnika Željka Šelendića za 854 tisuće kuna. Većina novca, 720 000 kuna, odmah je isplaćena na račun, a stan je kupljen za Bandićevu kćer, koja se par dana prije Nove godine upisala kao vlasnica stana, navodi Index.

Kada se zbroji kvadratura stana, garažni prostor i ostava, jednostavnom se računicom dolazi do činjenice kako su Bandići prije mjesec dana kupili stan na elitnoj lokaciji svega par tramvajskih stanica od Trga bana Jelačića, za svega 1474 eura po metru kvadratnom.

Index navodi kako Bandići nisu uzeli kredit kako bi realizirali tu kupovinu, što znači da su novac, tačnije 720 000 kuna, imali ili na računu ili u gotovini. Naime, ne postoji hipoteka na tu nekretninu, a ni na Bandićev stan u Bužanovoj ulici, niti je Bandić kao dužnosnik prijavio kreditnu zaduženost.

Zagrebački je gradonačelnik zadnjeg dana 2019. godine ažurirao svoju imovinsku karticu i prijavio stan koji su kupili kćeri, a u rubrici način stjecanja stoji: Nasljedstvom.

(StarMo)