Naslovnica BiH Ima li ko da zaustavi “seoskog lolu” prije, nego bude kasno?

Ima li ko da zaustavi “seoskog lolu” prije, nego bude kasno?

206

„Mile iz Laktaša“, poznat i kao lider SNSD-a, te povremeni član Predsjedništva BiH je stvarno talantovan političar. Zna čovjek!

Njemu ne treba ni vlast, ali ni opozicija. Mile je to sve zajedno i još ponešto! U paketu…

Niko tako dobro i temeljito ne radi na urušavanju ugleda institucija entiteta RS, kao to što radi Milorad Dodik, sve busajući se u prsa junačka i u glumeći „seoskog lolu“, na svakom koraku.

On je “čovjek od riječi”…piše novinar Faruk Kajtaz na svom blogu IZA SCENE.

Ne treba niko, pa ni opozicija – nešto posebno „razvaljivati Dodika“, jer to Mile najbolje uradi – sam sebi! Ako neće sebi, pa kome će drugom? Zna Mile „prioritete“. Use, nase i podase!

Svađa se sa svima i sve čini da u javnosti bude doživljen – prvo kao politički, a sada i kao stvarni klaun – egzibicionista. Željan pažnje. Cike i vike, bez nekog posebnog razloga…

Ono od čega pristojan svijet zazire, Dodik ističe kao njegovu najveću vrlinu. Bahat je i isključiv. Misli da još pri tome smiješan i da može udariti na bilo koga, bez nekih većih posljedica.

Svođenje institucije Predsjedništva na kafanu, žalosna je posljednja faza političara-pajaca u koju Dodik uvodi samog sebe, vjerujući da na taj način nekom prkosi ili se inati.

Na kraju, najveću štetu nanosi baš sebi, ali i institucijama koje kao predstavlja i zastupa.

Ukoliko nekome do sada nije bilo jasno ko je Dodik i šta on zapravo želi, nakon kafanske pijanke u Predsjedništvu više niko ne može reći da nije znao ili da mu se činilo drugačije.

Ta seoska lola, ne samo da ruši vlastiti ugled, već svojim ponašanjem na ivici normalnog i očekivanog u stvarnom životu ucjenjuje cijelu državu i sve njene stanovnike, bez obzira na nacionalnost!

Samo zato jer mu se može. Jer je izgradio kvazi-sistem na kome bi mu pozavidio i bjeloriski diktator Aleksandar Lukašenko.

Okružio se ekipom sebi sličnih egzibicionita, koji ga tapštu i učestvuju u njegovim „performansima“.

I njima je jasno da je „car gol“, ali se i dalje pragmatično nastavljaju diviti Dodikovom „novom ruhu“.

Uz harmoniku, rakiju i „pesme“…

I sve tako, dok Mile „ne otpeva svoje“, a to je trenutak, koji se – izgleda – primiče velikom brzinom.

Dodik je došao do kraja puta. Pijanka u Predsjedništvu je njegov zadnji farsični čin, prije nego što se stvari potpuno otmu kontroli.

Ima li neko ko će to seoskoj loli pokazati mjesto, koje ga spada?