Naslovnica Region Ima li Hrvatska vojska veliki problem sa drogama?

Ima li Hrvatska vojska veliki problem sa drogama?

106
foto arhiva - ilustracija

Zagreb — Ministar obrane Hrvatske Mario Banožić potvrdio je da su još tri vojnika Hrvatske vojske “pozitivna na droge”.

– Prošli petak na pojedinim lokacijama izvršili smo nadzore i kod tri vojnika u urinu pronađena je određena supstanca, a jedan je testiranje pokušao izbjeći, rekao je ministar Banožić, uoči sjednice užega kabineta Vlade dodavši i kako su početkom jula četvorica vojnika također bila pozitivna na droge.

Istaknuo je kako će “pojačati nadzore, redovne, ali i izvanredne kako bi se brojka svela na nulu”.

– Svi kod kojih je pronađena droga u urinu, a i oni koji su izbjegli ili pokušali izbjeći testiranje završit će na stegovnom sudu, naglasio je Banožić, istaknuvši kako je do sada testirano 30-ak vojnika.

Osvrnuo se i na slučajeve samoubojstva. Rekao je kako na tim događajima “radi vojna policija”, te kako se moraju ispitati svi koraci prije nego se izađe u javnost.

– Sigurno je da niti jedan slučaj nije povezan sa službom i nije se dogodio za vrijeme službe. Očekujem od zapovjednika da se pojača interakcija između zapovjednika i vojnika i da se prati što se događa i unutar privatnog života. I važno je poslati poruku da nema nikakvog životnog problema koji se ne može riješiti uz pomoć zapovjednika, glavnog stožera i ministarstva obrane i da samoubojstvo nije rješenje, naglasio je ministar Banožić.

(StarMo)