Naslovnica Sport Igrač Dinama u strogoj samoizolaciji

Igrač Dinama u strogoj samoizolaciji

261
foto: ilustracija

Zagreb — Jedan igrač Dinama pozitivan je na koronavirus, ali njegov identitet nije otkriven, objavljeno je u srijedu na klupskim stranicama.

“Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač iz sistema GNK Dinamo pozitivan na Covid-19. Prema Zakonu o zaštiti ličnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus”, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnim stranicama kluba.

“Igrač koji je imao simptome odmah je o svom stanju obavijestio ljekarsku službu GNK Dinamo koja je prema svim propisanim mjerama o situaciji obavijestila nadležnu epidemiološku službu. Igrač je danas dobio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, u skladu sa preporukama Štaba civilne zaštite Republike Hrvatske i radne grupe Hrvatskog fudbalskog saveza”, dodaje se u saopštenju.

“Prema procjeni ljekarske službe kluba i epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog štaba, s obzirom na to da zaraženi igrač unutar kruga stadiona nije bio u bliskom kontaktu s drugim osobama u zatvorenim prostorima”.

Dinamo također navodi da su “klubovi učesnici UEFA takmičenja obavezni uoči svake utakmice odraditi testiranja na COVID-19 u skladu sa svim propisanim mjerama, i to dva puta uoči odigravanja utakmice.

“Svi članovi prve ekipe bit će u četvrtak 20. augusta testirani na Covid-19, a nekoliko dana nakon toga odradit će se i drugo testiranje”, navodi se u saopštenju u kojem se dodaje da će klub “provoditi pojačanu kontrolu u narednim danima te će pažljivo pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni štab i svi radnici”.

(StarMo)