Naslovnica Region IDS: Javite Nijemcima da je “Heil Hitler sasvim OK”!

IDS: Javite Nijemcima da je “Heil Hitler sasvim OK”!

568
foto arhiva - ilustracija

Zagreb — Iz Istarskog demokratskog sabora (IDS) osudili su odluku Visokog prekršajnog suda po kojoj, kako navode mediji, uzvik pjevača Marka Perkovića Thompsona “Za dom spremni” na početku pjesme “Bojna Čavoglave” – “nije nezakonito ponašanje”, prenosi agencija Hina.

U saopćenju stranke ironiziraju kako sada “Nijemcima treba javiti da je pozdrav ‘Heil Hitler’ sasvim OK”.

Iako iz navedenog suda još nisu službeno objavili svoju odluku u tom predmetu, s obzirom na to da presuda još nije odaslana, IDS-ovci su se pozvali na medije koji su objavili da je sud odlučio da sporni uzvik nije nezakonit, te poručili da “s gnušanjem” gledaju na odluku suda koji odobrava isticanje ustaškog pozdrava.

“U zemlji koja za nekoliko tjedana preuzima predsjedanje Europskom unijom sud je odlučio da nema ništa spornog u veličanju fašizma. Fantastičan uvod u hrvatsko predsjedanje”, kažu u Istarskom demokratskom saboru.

Ističu, prenosi dalje Hina, da sav civilizirani svijet jednoglasno osuđuje revitalizaciju zločinačkih režima, poput fašizma i nacizma, te na bilo kakav oblik promocije tih režima gleda kao na anticivilizacijski čin, “osim Hrvatske”.

(StarMo)