Naslovnica Region Identifikovana osoba, koja je vrijeđala Abazovića

Identifikovana osoba, koja je vrijeđala Abazovića

60
Dritan Abazović

Cetinje — Crnogorska policija identifikovala je osobu za kojom traga, koja je upućivala prijetnje i vrijeđala na etničkoj osnovi potpredsjednika Vlade i lidera Građanskog pokrta URA Dritana Abazovića, i uhapsila dvije osobe koje su vrijeđale i prijetile odborniku URE u cetinjskom parlamentu Slavku Jankoviću, saopšteno je kasno uveče 14. septembra iz policije.

URA je ranije najavila podnošenje krivične i prekršajne prijave protiv osobe koja je prijetila i na etničkoj osnovi vrijeđala Abazovića i odbornika URA u cetinjskom parlamentu Slavka Jankovića.

Cetinjanin za kojim se traga prijetio je i vrijeđao na etničkoj osnovi vicepremijera Abazovića, dok su odbornici negove partije ulazili u zgradu lokalnog parlamenta na čijem dnevnom redu je bila inicijativu za vraćanje Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC), vidi se na video snimku koji su 14. septembra objavili crnogorski mediji.

Za vrijeme sjednice grupa građana je protestovala ispred zgrade parlamenta upućujući uvrjedljive poruke Građanskom pokretu URA, nazivajući njihove predstavike “izdajnicima”.

URA očekuju adekvatne reakcije nadležnih pravosudnih organa zbog, kako navode, “nevjerovatne količine mržnje i prostakluka koja isijava iz pojedinaca privrženih retrogradnoj politici koju propagiraju Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija”.

 

(StarMo)