Naslovnica Izdvojeno Iako bolestan, Trump se malo “provozao”!?

Iako bolestan, Trump se malo “provozao”!?

595

Washington — Kratki izlazak američkoga predsjednika Donalda Trumpa iz bolnice u kojoj se liječi od COVID-a 19 kako bi iz automobila mahnuo okupljenim pristašama, izazvala je brojna upozorenja te kritike da je zbog političkih bodova ugrozio zdravlje drugih ljudi – javlja N1.

Trump je u nedjelju navečer snimljen kako sa stražnjega sjedala crnoga automobila, s maskom na licu, maše pristašama okupljenima ispred vojne bolnice Walter Reed u predgrađu Washingtona. Za vrijeme vožnje, s njim su se u automobilu mogle vidjeti još dvije osobe.

Pacijenti kod kojih se utvrdi zaraza koronavirusom uglavnom moraju ostati 14 dana u karanteni, koliko je uobičajeno vrijeme inkubacije za koronavirus, kako ne bi zarazili druge osobe. Trump je pozitivan test na koronavirus dobio u četvrtak, no da je zaražen javljeno je tek u petak ujutro.

Neposredno prije izlaska iz bolnice, Trump je na Twitteru objavio video u kojemu kaže da će priprema “malo iznenađenje velikim domoljubima koji su se okupili na ulici”.

Glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere Trumpov izlazak iz bolnice opisao je kao “kratku vožnju u motoriziranoj povorci kako bi mahnuo pristašama” te je dodao da se Trump vrlo brzo vratio u bolnički apartman.

(StarMo)