Naslovnica BiH I ZHK ukinuo naredbu o zabrani napuštanja prebivališta

I ZHK ukinuo naredbu o zabrani napuštanja prebivališta

526
Široki Brijeg; foto: arhiva - ilustracija

Široki Brijeg — Štab civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona donio je odluku o stavljanju van snage naredbe o zabrani napuštanja mjesta prebivališta u ZHK.

Naredba je ukinuta kao rezultat poboljšanja epidemiološke situacije, stoji u saopćenju za javnost iz Štaba civilne zaštite ZHK, te se dodaje da će Štab nastaviti pratiti stanje i daljnje odluke donositi prema razvoju situacije.

“Odluku u tom smjeru planirali smo donijeti u subotu, ali s obzirom na to da je Hercegovačko-neretvanski kanton to učinio već danas, i mi smo se odlučili na isti potez s obzirom da su naša dva kantona dosta povezana u infrastrukturnom smislu”, izjavio je za Fenu predsjednik Vlade ZHK Zdenko Ćosić.

Iz Štaba civilne zaštite ZHK podsjećaju da su i dalje na snazi mjere zabrane kretanja osobama starijima od 65 godina i mlađima od 18 godina te da će u sljedećim danima policija postrožiti kontrole osoba koje se nalaze u samoizolaciji, kao i kontrole zabrane kretanja građana od 20 do 5 sati ujutro, prenosi federalna.ba.

(StarMo)