Naslovnica Izdvojeno I Velež i Zrinjski idu na pobjedu

I Velež i Zrinjski idu na pobjedu

505

Mostar — Oba mostarska rivala – Velež i Zrinjski – uoči sutrašnje prvenstvene utakmice na Stadionu Rođeni u Vrapčićima, derbi dočekuju u dobrom raspoloženju.

Kako je saopšteno na press-konferenciji u Sportskom savezu Grada Mostara, reprezentativna pauza u šampionatu prijala je i jednima i drugima. Zrinjski je pauzu proveo u Rijeci, a Velež u Vogošći.

Šefovi stručnih štabova, Feđa Dudić i Hari Vukas, najavili su igru na pobjedu, uz maksimalan respekt prema protivniku.

“Osjeća se atmosfera derbija na svakom koraku. Dok idem u prodavnicu, navijači prilaze i pitaju ‘Hoćemo li pobijediti?’. Znam da se i ovaj meč igra za bodove kao i drugi, ali je ipak prestiž važan, i to su mečevi o kojim se dugo kasnije priča u gradu. Posljednje dvije utakmice koje smo igrali na domaćem terenu potvrda su da imamo kvalitet. Nadigrali smo Željezničar i Tuzlu – ekipe iz vrha i to mi budi dodatni optimizam pred derbi. Naravno, respekt Zrinjskom. Nadam se dobroj utakmici i dobroj atmosferi. U Vrapčićima niko nije favorit”, rekao je uz ostalo na press-konferenciji šef Veležove struke Feđa Dudić.

Trener Zrinjskog, Hari Vukas, kazao je da je njegov tim u ovom trenutku kvalitetniji, ali je istakao da to ne mora biti presudno na derbiju.

“Neću reći ništa novo kad kažem da je derbi poseban, kao i da smo mi kvalitetniji od Veleža. Ali kvalitet ne mora biti presudan. U ovakvim utakmicama se mora dati sve od sebe da bi se ostvario cilj, a on je i u ovom slučaju jasan”, izjavio je šef stručnog štaba Zrinjskog.

Kapiteni oba tima – Denis Zvonić i Pero Stojkić – poručili su da su svi igrači spremni, te da u obje ekipe vlada dobra atmosfera, te su najavili igru na pobjedu.

(StarMo)