Naslovnica Život I u New Yorku legalizovana “rekreacijska marihuana”

I u New Yorku legalizovana “rekreacijska marihuana”

334
foto arhiva - ilustracija

New York — Zastupnici države New York donijeli su u utorak zakon o legalizaciji rekreacijske marihuane, a guverner Andrew Cuomo rekao je da će ga potpisati.

U 14 američkih država i Distriktu Columbiji dopuštena je upotreba kanabisa, a njima će se priključiti i New York nakon što su zakon podržala oba doma, u kojima Cuomova Demokratska stranka ima veliku većinu.

“Predugo je zabrana kanabisa neproporcionalno usmjerena na obojene zajednice sa strogim zatvorskim kaznama”, rekao je Cuomo u izjavi.

“Ovaj ključni zakon osigurava pravdu za dugo marginalizirane zajednice, obuhvaća novu industriju koja će jačati gospodarstvo i uspostavlja značajne sigurnosne mjere za zaštitu javnosti.”

Cuomoov ured rekao je da bi se promjenom moglo ostvariti dodatnih 350 milijuna dolara godišnjih poreznih prihoda i otvoriti deseci tisuća radnih mjesta.


Zakon će odraslima starijima od 21 godine omogućiti kupnju kanabisa i uzgoj biljaka za osobnu potrošnju kod kuće, s planom da se neka sredstva preusmjere na liječenje ovisnosti i obrazovanje.

(StarMo)