Naslovnica Politika I to se desilo: Dodiku “zaparala uši” izjava iz Srbije!

I to se desilo: Dodiku “zaparala uši” izjava iz Srbije!

425
Milorad Dodik

Banja Luka — Članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku zasmetalo je što u Strategiji odbrane Srbije piše da će se Srbija zalagati za RS u sastavu BiH pa je zvaničnom Beogradu poručio da se “ne miješa u ova pitanja”.

Na prijemu u povodu dana RS-a član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da se digla galama iz Sarajeva zbog Strategije odbrane Srbije, a da je njemu uši “zaparao dio koji kaže da će se Srbija zalagati za RS sastavu BiH” – prenosi klix.ba.

“Mislim da to nisu morali pisati. U svakom slučaju tražit ću od njih da probamo to skinuti ako bude moguće. Ne zato da bi pravili nerede ili bilo šta drugo. Ovo je samo borba da smo mi ti koji vladamo svojim resursima i životima i nemojte nam se miješati u to ma ko bili od Amerike pa ne znam dokle”, kazao je Dodik.

Najavio je da će u 2020. godini raditi na ponovnom pozicioniranju RS-a i braniti institucionalnu poziciju ovog entiteta. Istakao je da će i u narednoj godini biti brojni izazovi pred RS-om.

“Iduće godine namjeravamo realizirati naše strateške ciljeve. To su autoput od Doboja prema Bijeljini i nekoliko hidroelektrana. To je iznos od milijardu i po eura u idućoj godini”, rekao je Dodik.

(StarMo)