Naslovnica BiH I Šeranić primio vakcinu

I Šeranić primio vakcinu

245

Banja Luka — U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske danas se protiv koronavirusa vakcinisalo 20 roditelja djece koja se zbog teških, rijetkih ili malignih oboljenja liječe u inostranstvu uz podršku Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu.

Zajedno s njima vakcinisao se i ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS Alen Šeranić, a svi su primili ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnik V.

Prije vakcinacije, Šeranić je izjavio da mu je drago što danas u RS počinje vakcinacija građana kroz ciljne grupe. Podsjetio je da su osobe starije od 65 godina pozvane da se od sutra prijave timovima porodične medicine, navodeći da je bitno da što prije bude završena evidencija.

Rekao je da će ove sedmice biti završena vakcinacija u zdravstvenim ustanovama, a da će od sljedeće sedmice početi vakcinacija u staračkim domovima.

“Nadamo se kontinuiranoj isporuci vakcina i očekujemo da će početi da dolaze i vakcine preko COVAX mehanizma”, kazao je Šeranić, prenosi BHRT.

(StarMo)