Naslovnica Mostar I poduzetnici bili kod Kordića – Obećana pomoć i saradnja

I poduzetnici bili kod Kordića – Obećana pomoć i saradnja

317

Mostar — Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić primio u Gradskoj vijećnici članove Upravnog odbora Asocijacije poduzetnika Hercegovine (APH), čime je ujedno započela praksa redovnih sastanaka “prvog čovjeka Grada Mostara” i naše poduzetničke udruge – javili su iz Asocijacije.

Gradonačelnik dr. Kordić izrazio je nadu da Mostaru i čitavoj regiji stižu bolja vremena, a APH će sa svoje strane Gradskoj upravi biti na raspolaganju u savjetodavnom i stručnom smislu, u onim oblastima koje su važne za Grad Mostar, a poduzetnici pritom mogu biti od pomoći.

Rečeno je da poduzetnici očekuju učinkovitiju gradsku administraciju i brže rješavanje podnesenih zahtjeva, kako za firme, tako i za građane u cjelini.

Nadalje, APH je spremna pružiti pomoć gradskoj vlasti u traganju za najboljim rješenjima u oblasti prikupljanja i zbrinjavanja komunalnog otpada, što je važno pitanje koje, utječući na ukupnu sliku grada, otvara perspektive za rast turizma, ali i gospodarstva u cjelini, jer poznato je da investitori nerado dolaze u neuređene i neuredne gradove.

Među prioritete spada i rješavanje novog urbanističkog plana, bolje planiranje poslovnih zona i poduzetničke infrastrukture, računajući tu i saniranje, odnosno modernizaciju cesta na području grada i njegove šire regije.

Problem Zračne luke/Aerodroma Mostar također je apostrofiran, jer poduzetnicima, ali i njihovim gostima i potencijalnim investitorima, već godinama predstavlja hendikep nepovezanost Mostara redovnim zračnim linijama prema važnijim centrima. Koliko nefunkcionalan aerodrom negativno utječe na turizam, ne treba posebno ni spominjati, rečeno je na ovom radnom sastanku s gradonačelnikom Mostara.

Gradonačelnik, dr. Kordić, poručio je predstavnicima APH da će sa svoje strane učiniti sve što je u njegovoj moći da se navedeni, ali i drugi problemi i projekti brže i efikasnije rješavaju te da će mu u tom smislu dobro doći pomoć svih dobronamjernih građana, posebice onih koji mogu pomoći praktičnim savjetom ili spremnim rješenjem u bilo kojem segmentu iz nadležnosti gradonačelnika i gradske uprave.

(StarMo)