Naslovnica Politika I Plenković “uvezao” Oluju i Izborni zakon u BiH!

I Plenković “uvezao” Oluju i Izborni zakon u BiH!

111
Andrej Plenković

Knin — Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković poručio je u petak na Dan pobjede da su hrvatski branitelji “kamen temeljac naše slobode i demokracije”.

Kazao je i da Vlada “neće dopustiti da se dovodi u pitanje pravedan i legitiman karakter Domovinskog rata, niti da se optužuju naši ratni heroji”.

– Najavljene optužnice iz Beograda protiv hrvatskih pilota i širenje jurisdikcije na teritorij drugih država, neprihvatljivi su. Tim više što dolaze iz države iz koje je pokrenuta velikosrpska agresija na Hrvatsku i koja još uvijek ne pokazuje istinsku spremnost da prizna svoju odgovornost u tom zločinačkom pothvatu Miloševićevog režima – rekao je Plenković.

U svom je govoru između ostalog naglasio i kako je Oluja “omogućila i mir u Bosni i Hercegovini”.

– U Bihaću spriječeno je ono što se dogodilo u Srebrenici, a u Srebrenici se dogodio genocid – dodao je, poručivši kako će Hrvatska ustrajati u zaštiti ustavnih prava Hrvata i u BiH kao ravnopravnog konstitutivnog naroda – “jer nema europske BiH sve dok svi njeni građani, osobito Hrvati koji su često preglasani i obespravljeni, ne budu legitimno i demokratski predstavljeni u predstavničkim i izvršnim tijelima zemlje”. Preduvjet za to je pravedan izborni zakon, zaključio je premijer RH.

(StarMo)