Naslovnica Život I ove godine otkazan tradicionalni mevlud na Vrelu Bune

I ove godine otkazan tradicionalni mevlud na Vrelu Bune

121
foto: RSE

Mostar — Prema takvimu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini planirano je da se mevlud u Tekiji na Vrelu Bune održi u subotu 22. maja 2021. godine.

Iz Medžlisa Islamske zajednice Mostar obavještavaju vjernike i zainteresovane za ovaj događaj, koji već decenijama pohode dovište u Blagaju, da se zbog trenutnih okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa, a u skladu sa preporukama nadležnih državnih organa i instrukcijama Islamske zajednice, zikr i mevlud u Tekiji na Vrelu Bune na predviđeni datum neće održati.

“Kako bismo održali i sačuvali dugogodišnju tradiciju mevluda Muftijstvo mostarsko i Medžlis Islamske zajednice Mostar će u saradnji sa Tarikatskim centrom Bosne i Hercegovine, organizovati učenje mevluda i zikra, u Tekiji u užem krugu prisutnih. Ova manifestacija će se održati u skladu sa preporukama nadležnih organa o zabrani okupljanja i fizičkom odstojanju, a prema Instrukciji Islamske zajednice o obavljanju namaza i drugih vjerskih obreda sa dozvoljenim brojem učesnika”, saopštili su organizatori.

(StarMo)