Naslovnica Život I narednih dana kiša i natprosječne temperature

I narednih dana kiša i natprosječne temperature

315

Sarajevo — Usljed pritjecanja vlažne i tople zračne masa sa juga, početak druge dekade novembra obilježit će natprosječno toplo i pretežno oblačno vrijeme sa kišom.

Više padavina prognozira se u Hercegovini i u Krajini, a na istoku i sjeveroistoku zemlje očekuje se slaba kiša uz češća razdoblja bez padavina. Magle i niske oblačnosti može biti ponegdje u centralnim i sjevernim područjima Bosne. Tokom prvog dijela sedmice puhat će umjeren do jak vjetar u južnim i jugozapadnim područjima, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod, prenosi Patria.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 5°C do 11°C u Bosni, u Hercegovini do 14°C. Maksimalne dnevne temperature kretat će se od 10°C do 15°C u Bosni, na jugu zemlje do 20 °C.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama i naredne sedmice (18 – 25.11.) nastavlja se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Kiša će biti izraženija u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Temperature zraka u blagom padu, ali će mrazevi i u ovom periodu na manjim visinama izostati.

Jutarnje temperature zraka prognoziraju se između 2°C i 7°C u Bosni, na jugu zemlje do 10°C. Najveće očekivane dnevne temperature između 6 i 12°C.

(StarMo)