Naslovnica Mostar I Merhamet na redovnom finansiranju iz budžeta HNK

I Merhamet na redovnom finansiranju iz budžeta HNK

390
foto: Ministarstvo finansija HNK

Mostar — Ministar finansija u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona, Adnan Faladžić, u srijedu je u svom kabinetu primio predstavnike Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet Bosne i Hercegovine” na čelu sa predsjednikom uprave gosp. Kenanom Vrbanjcem, te direktora Regionalnog odbora Merhamet Mostar, gosp. Adnina Hasića i portparola Merhameta BiH, gosp. Ruždiju Adžovića.

Povod susretu bio je uspješno realizovano nastojanje da se Regionalni odbor Merhameta Mostar redovno finansira iz sredstava Budžeta HNK, što kroz protekli period nije bilo praksa.

“Znajući da je Merhamet BiH organizacija koja je osnovana 1913. godine kroz čiji rad i angažman već više od stotinu godina pomoć i podršku dobijaju najugroženije kategorije društva, iskazano je obostrano zadovoljstvo i zahvala što će se i na ovaj način pomoći našem narodu, koji nažalost u mnogome zavisi od pomoći i podrške ove humanitarne organizacije”, navodi se u saopštenju iz Ministarstva finansija HNK.

Razgovor je protekao u izuzetno prijatnoj atmosferi gdje je između ostalog, nažalost, najviše bilo riječi o izuzetno teškom periodu u kojem se već više od godinu dana nalazi cijeli svijet usljed borbe sa pandemijom koronavirusa, što je uticalo da i Bosna i Hercegovina zapadne u jako težak i neizvjestan period.

“Iskušenja su velika i zadatak svima nama, a pogotovo ljudima na funkcijama, je da zajedničkim trudom i djelovanjem budemo jedni drugima čvrsta i iskrena podrška”, rekao je ministar Faladžić.

Ovom prilikom, predsjednik Vrbanjac u ime Merhameta BiH uručio je zahvalnicu ministru Faladžiću za svesrdnu pomoć i podršku radu organizacije, stoji na kraju saopštenja.

(StarMo)