Naslovnica Život I James i Schwarzenegger morali bježati iz kuće

I James i Schwarzenegger morali bježati iz kuće

595
foto: agencije

Los Angeles — Požari su se u utorak približili bogatim kvartovima Los Angelesa zbog čega su gradske vlasti pozvale imućne vlasnike kuća da upozore domare i vrtlare neka ne ulaze u opasna područja.

Snažni vjetrovi doprinose jačanju požara u sušnim zonama oko Los Angelesa koji se šire sjeverno prema vinorodnim područjima Kalifornije.

Vatrogasci se bore kako bi spasili hiljade ugroženih kuća, praznih jer su hiljade stanovnika evakuirane po naredbi vlasti, prenosi Index.hr.

Šumski požari izbili su rano u ponedjeljak blizu muzeja Getty na zapadnoj strani grada pa su se s prvobitno zahvaćenih 16 hektara proširili noću na 266 hektara, rekao je gradonačelnik Eric Garcetti. Ocijenio je da je dobar znak to što nije zahvaćena i veća zona.

Dosad je uništeno osam domova, a stotine hiljada ljudi napustile su svoje kuće po mraku jer su distributeri isključili struju kako bi spriječili nove požare.

LeBron James iz košarkaškog tima “Lakersa” i Arnold Schwarzenegger, glumac i bivši guverner Kalifornije, kao i druge poznate osobe napisali su na Twitteru da su morali napustiti svoje domove.

Meteorolozi upozoravaju da vremenski uslovi neće ići na ruku smirivanju stanja jer se očekuju naleti vjetra u planinama oko Los Angelesa.

(StarMo)