Naslovnica Život I fotografi mogu biti humanitarci

I fotografi mogu biti humanitarci

421

Sarajevo — Humanitarna izložba fotografija, grupe bosanskohercegovačkih fotoreportera, otvorena je sinoć u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Ova nesvakidašnja postavka donosi 22 fotografije s potpisom 21 autora, tematski posvećene različitim aspektima prirodnih i drugih ljepota Bosne i Hercegovine, a sav prikupljeni novac od prodaje radova bit će proslijeđen Udruženju “Pomozi.ba” za liječenje oboljelih.

Vođeni željom da pomognu teško oboljelima, fotoreporteri bh. medija i agencija su u saradnji sa Udruženjem Pomozi.ba, na najbolji način demonstrirali humanost i posvećenost ideji dobra putem vlastitog angažmana i misije otvorene najširoj javnosti.

Priliku da sudjeluje u ovom projektu pozdravio je Haris Memija, jedan od prepoznatljivih autora, čije su fotografije objavljivane u brojnim i značajnim stranim medijima, istaknuvši kako se radi “o izuzetnoj ideji kojoj se odazvao veliki broj kolega fotoreportera”.

– Drago nam je da smo mogli da učestvujemo u jednom ovakvom projektu i da damo ono što najbolje znamo. Svo bogatstvo u ljudima manifestira se kroz projekte sličnog tipa i ponosan sam što sam jedan mali dio toga – kazao je Memija, navodeći kako je čast surađivati s humanitarnom organizacijom kakva je Pomozi.ba.

Najavio je kako realizacija ovog projekta, zapravo, predstavlja uvod u osnivanje jednog fonda za najugroženije kategorije stanovništva, uz uvjerenje da će ova ideja biti poticaj ljudima iz drugih branši da se organiziraju i aktivnije uključe u akcije humanitarnog karaktera.

(StarMo)