Naslovnica Život I Conway napušta Trumpa

I Conway napušta Trumpa

231

Washington — Kellyanne Conway, jedna od najutjecajnijih i najdugovječnijih savjetnica američkog predsjednika Donalda Trumpa, objavila je da napušta Bijelu kuću krajem mjeseca.

Conway, čelnica Trumpovog predizbornog štaba uoči izbora u 2016. godini, postala je prva žena koja je uspješno predvodila predizbornu kampanju za ulazak u Bijelu kuću, a također je bila visoka savjetnica predsjednika. Ona je izvijestila Trumpa o svojoj odluci u Ovalnom uredu.

Conway se pozvala na potrebu da provodi više vremena sa svoje četvero djece u pismu ostavke koje je uputila u nedjelju navečer. Njen suprug George postao je glasni Trumpov kritičar a njena porodica bila je temom tračeva u Washingtonu.

– Nismo se slagali oko brojnih pitanja ali smo jedinstveni prema onima koji su najbitniji – djeci. Za sada i za moju voljenu djecu, ja ću biti manje drama i više mama – piše ona, prenose bh. mediji, pozivajući se na Fenu.

Još je planirano da ona govori na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u ovoj sedmici. Njen suprug, advokat koji se odrekao Trumpa nakon izbora u 2016., postao je član Lincoln projekta, grupe Republikanaca posvećene poražavanju Trumpa, prenosi Associated Press.

(StarMo)