Naslovnica Izdvojeno I Carina će imati sportsko-rekreativni centar

I Carina će imati sportsko-rekreativni centar

581

Mostar — Mještani naselja Carina godinama su suočeni sa nepostojanjem adekvatnog sadržaja za sportske događaje, organizaciju društvenih manifestacija, prostornog ambijenta za najmlađe, ali i lokacije za okupljanje građana, a prije svega mladih.

Međutim, Mjesna zajednica Carina ne krije optimizam kada je u pitanju realizacija infrastrukturnih projekata, te izgradnja sportskog i dječijeg igrališta, koji će biti realizovani u skorijoj budućnosti.

„Prije svega želim naglasiti plan za izgradnju sportsko-rekreativnog centra na lokalitetu Gornja Carina, koji će sadržavati terene sa sportskim i zabavnim sadržajem. Također, u krugu naselja Bejrut je u planu realizacija igrališta za djecu, te izgradnja dječijeg parka i igrališta koji će biti smješten na Trgu Musala, a realizovat će se u narednom periodu“ ističe Semir Suljić, predstavnik mještana mjesne zajednice Carina.

Pored toga, mjesna zajednica Carina kontinuirano radi na poboljšanju svakodnevnog životnog ambijenta za stanovnike koji borave i rade na ovom području.

„Smatrali smo bitnim infrastrukturne radove poput asfaltiranja puteva i prilaza, pa je na taj način realizovan projekat asfaltiranja Lacine ulice koja vodi prema Sjevernom logoru, kao i Drljevića sokak koji je veoma važan za svakodnevno kretanje stanovništva koje živi na ovom području. Pored asfaltiranja, jedan od prioriteta je bila rasvjeta u Ulici Mehe Tase, koja je pravovremeno realizovana“, naglašava Suljić.

Također, mjesna zajednica pored infrastrukturnih radova realizuje i niz projekata od društvenog značaja, od kojih se ističe formiranje timova po zonama ovog naselja, koji su posebno aktivno djelovali za vrijeme pandemije koronavirusa.

Naglašavaju uspješnu saradnju sa Merhametom Mostar, koji je obezbijedio pakete, somune i higijenske potrepštine za socijalno-ugroženu kategoriju stanovništva.

Pored toga, djeluju u saradnji sa udruženjima, neformalnim grupama građana i institucijama, kao što je Udruženje građana „Pozitiva tim“ i Kulturni centar „Kralj Fahd“.

(StarMo)