Naslovnica Sport I Brozović pozitivan na koronavirus

I Brozović pozitivan na koronavirus

172

Stockholm — Nakon beka hrvatske nogometne reprezentacije Domagoja Vide, i Marcelo Brozović je pozitivan na koronavirus i neće konkurirati za subotnji duel protiv Švedske u Solni, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Nakon pozitivnog Vidinog nalaza na koronavirus u srijedu u Istanbulu, hrvatska reprezentacija je u Stockholmu obavila dodatno testiranje uoči utakmice sa Švedskom, a ljekarska služba “Vatrenih” zaprimila je tokom večeri rezultate testiranja na virus SARS-CoV-2.

Rezultati testiranja pokazali su dva pozitivna nalaza, reprezentativcu Marcelu Brozoviću te jednom članu šireg štaba reprezentacije, kod kojeg je izgledno da se radi o pozitivnom nalazu uslijed stare infekcije (produžena pozitivnost), prenose bh. portali, koji se pozivaju na Fenu.

Podsjećanja radi, u ponedjeljak na redovnom testiranju za utakmicu s Turskom svi hrvatski igrači i članovi štaba bili su negativni, a nakon utakmice protiv Turske, u kojoj je Domagoj Vida odigrao prvo poluvrijeme, HNS je dobio rezultate testiranja obavljenih u srijedu ujutro koji su pokazali da je Vida pozitivan na koronavirus.

Zbog poštivanja Uefinog Return to Play protokola, odnosno epidemioloških mjera za prevenciju širenja koronavirusa, niko od ostalih članova reprezentacije ne treba u samoizolaciju.

Hrvatska će tako večeras odigrati utakmicu 5. kola Lige nacija A-grupe protiv Švedske, a ulog je opstanak u diviziji A.

Nakon četiri odigrane utakmice Hrvatska ima 3 boda, dok je Švedska bez bodova.

(StarMo)