Naslovnica Politika I Brnabić dolazi na proslavu “Dana RS” u Banja Luci

I Brnabić dolazi na proslavu “Dana RS” u Banja Luci

531
Ana Brnabić

Banja Luka — Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovaće u četvrtak, 9. januara u Banja Luci obilježavanju “Dana Republike Srpske”, saopšteno je iz kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

U bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska (RS), 9. januar se slavi kao “Dan RS” i pored činjenice da ga je Ustavni sud Bosne i Hercegovine 26. novembra 2015. godine proglasio neustavnim i naložio Skupštini RS-a da u roku od šest mjeseci usaglasi član entitetskog Zakona o praznicima sa Ustavom BiH.

Kako se navodi u saopštenju iz Vlade Srbije, Brnabić će prisustvovati defileu na Trgu Krajine u Banja Luci, a nakon toga i potpisivanju Sporazuma o saradnji između Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Srbije i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Vlade Republike Srpske u oblasti digitalne transformacije.

Nakon toga će se i obratiti na svečanoj akademiji, na kojoj će govoriti član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.