Naslovnica Izdvojeno I Bandić će u BiH?

I Bandić će u BiH?

1232
Milan Bandić

Zagreb — Zagrebački gradonačelnik i višestruki USKOK-ov optuženik Milan Bandić ima državljanstvo Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za portal Index.hr iz bh. Ministarstva civilnih poslova.

“Potvrđene su tako glasine koje se već nekoliko godina, otkako je zagrebački gradonačelnik počeo imati problema sa zakonom, mogu čuti po političkim kuloarima”, navodi Index.hr.

“Nakon izvršenih provjera, na osnovu podataka koje ste nam dostavili, utvrđeno je da je lice upisano u matične knjige rođenih i knjige državljana BiH u Grudama, po rođenju, odnosno da je državljanin BiH po porijeklu”, poručili su Indexu iz Ministarstva civilnih poslova.

Milan Bandić rođen je 22. novembra 1955. u Grudama, u Bosni i Hercegovini, od oca Joze i majke Blagice. Po rođenju je dobio tadašnje jugoslavensko državljanstvo, od samostalnosti Republike Hrvatske ima hrvatsko, a u Zagrebu živi još od 1974. godine.

Iz Ministarstva civilnih poslova nisu za Index mogli reći kada je Bandić stekao bosansko-hercegovačko državljanstvo, pozivajući se na zaštitu ličnih podataka. Činjenica je, međutim, da je 2009. godine implicirao da ga nema.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)