Naslovnica Mostar “Hub” otvorio vrata – Čović kaže da je Mostar dobio “jednu potpuno...

“Hub” otvorio vrata – Čović kaže da je Mostar dobio “jednu potpuno novu dimenziju”

150
dio postavke

Mostar — Izložbom umjetničkih djela “tržišne vrijednosti 300 miliona maraka” – “The Hub of Fine Arts” svečano je u subotu otvorio svoja vrata u Mostaru.

Vrpcu su presjekli izraelski biznismen Amir Gross Kabiri, osnivač i vlasnik The Hub of Fine Artsa, te predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović.

Kabiri je tom prilikom istaknuo kako Bosna i Hercegovina “ima veliki potencijal da bude srce Balkana, a kako građani Mostara zaslužuju živjeti prosperitetno”.

– Ovaj dio projekta je moj doprinos ovoj zemlji i ovome gradu kako bih pokazao da vjerujem i da ću nastaviti ulagati u Mostar kako bi postao bolji, što i zaslužuje – poručio je.

Čović je dodao kako The Hub of Fine Arts ima ambijent koji je “neponovljiv” te kako se ovakvim izložbama Mostar vraća na mapu kulturnih događanja u Europi.

– Dali smo Mostaru jednu potpuno novu dimenziju. Uvjeren sam da ćemo uz nove projekte s gospodinom Kabiriem moći biti ponosni na ono što jesmo te da ćemo našem gradu i našoj domovini Bosni i Hercegovini dati mjesto koje im pripada – naglasio je Čović.

(StarMo)