Naslovnica Region Hrvatsku, epidemija do sada koštala 30 milijardi kuna

Hrvatsku, epidemija do sada koštala 30 milijardi kuna

409
foto arhiva

Zagreb — Premijer RH Andrej Plenković poručio je kako se Hrvatska nalazi u izazovnom trenutku epidemije koronavirusa koja je Hrvatsku do sada koštala 30 milijardi kuna, a da se zbog ljudskih žrtava i velikog broja oboljelih u petak predstavljaju nove mjere.

“U ovom trenutku konsolidiramo više prijedloga za nove mjere, one će najvjerojatnije biti spremne u petak kada ih planiramo predstaviti”, kazao je Plenković na prvoj konferenciji za medije nakon što je izašao iz izolacije i prebolio zarazu koronavirusom.

Poručio je da nije vrijeme za opuštanje mjera, a da će se u petak predstaviti koje će se mjere produljiti i što se još može donijeti kako bi se smanjili kontakti i kretanje u populaciji i na taj način prevenirali širenje epidemije, prenosi Hina.

Ustvrdio je da brojevi umrlih i novooboljelih i dalje visoki, da Hrvatska u ovom trenutku ima veliku ljudsku žrtvu.

“To znači da trebamo i dalje poduzimati mjere, biti odgovorni i ciljano ih dalje postrožavati, a isto tako učiniti sve da pomognemo prenapregnutom zdravstvenom sustavu”, kazao je premijer te je izrazio sućut obitelji koje su do sada izgubile svoje najmilije zbog covida-19.

(StarMo)