Naslovnica Region Hrvatska:15 optužnica zbog Agrokora

Hrvatska:15 optužnica zbog Agrokora

201
Ivica Todorić

Zagreb — Županijsko državno odvjetništvo podiglo je u utorak optužnicu protiv Ivice Todorića i 14 njegovih najbližih suradnika zbog afere Agrokor u kojoj je ta tvrtka navodno oštećena za čak 1,2 milijarde kuna (oko 158 milijuna eura).

“Predmet je vrlo obiman, a sama optužnica ima 459 stranica, dok čitavi spis broji 80.000 stranica”, izjavio je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić, navodi Hina.

Devčić je kazao da će se odrediti sudac koji će raditi na tom predmetu, dok se optužnica mora dostaviti svim okrivljenicima i njihovim braniteljima koji imaju pravo odgovora u roku od osam dana od zaprimanja optužnice. Nakon isteka roka i zaprimanja mogućih odgovora na optužnicu zakazat će se sjednica optužnog vijeća, dodao je Devčić.

”S obzirom da ima 15 optuženika, potrajat će koji mjesec dok se ne sazove sjednica optužnog vijeća. Za mjesec dana nije realno očekivati odluku suda o optužnici, ali sve ovisi o strategiji obrane koja može predlagati izdvajanje nezakonitih dokaza što može usporiti cijeli proces, a postoji i mogućnost da se postigne dogovor oko optužnice pa onda cijeli proces ide brže”, ocijenio je Devčić.

Odvjetnik Anto Nobilo, branitelj Piruške Canjuge, ocijenio je da je optužnica “prema rezultatima istrage neočekivana”, dok mu je “kao poznavatelju pravne prakse u Hrvata ona sasvim očekivana”.

(StarMo)