Naslovnica Život Hrvatska: Vozač iz BiH uhapšen, nakon stravične nesreće

Hrvatska: Vozač iz BiH uhapšen, nakon stravične nesreće

205
s mjesta nesreće

Slavoonski Brod — Neprimjerena brzina kretanja 25-godišnjeg bh. državljanina Armina B., vozača teretnog vozila pulskih oznaka, uzrok je stravičnog frontalnog sudara koji se dogodio jučer oko 15.10 sati na kraku prvog saobraćajnog čvora Okučani kod mjesta Gornji Bogičevci.

U nesreći su život izgubila tri člana porodice iz Srbije.

Policijski uviđaj pripadnika saobraćajne policije PU brodsko-posavske potrajao je do sitnih noćnih sati, a dok je pogrebno poduzeće preuzimalo tijela na mjestu nesreće, policija je u 19.30 sati 25-godišnjem vozaču kamiona, inače državljaninu BiH, pročitala njegova prava te ga uhapsila.

Sukus kriminalističkog istraživanja je krivična prijava protiv 25-godišnjaka zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom a zbog čega mu prijeti višegodišnji zatvor.

On će danas tokom dana biti predan pritvorskom nadzorniku nakon čega se očekuje njegovo ispitivanje u prostorijama Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, piše Jutarnji list.

Za očekivati je da će za njega biti zatražen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali i jer je riječ o stranom državljaninu.

(StarMo)