Naslovnica Region Hrvatska: Umrla teško zlostavljana djevojčica

Hrvatska: Umrla teško zlostavljana djevojčica

338
foto arhiva

Zagreb — Preminula je dvoipolgodišnja djevojčica koja se od srijede borila za život u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, gdje je primljena s teškim ozljedama glave.

Direktor Klinike doktor Goran Roić javio je da se to dogodilo “unatoč svim poduzetim terapijskim mjerama i iznimnim naporima intenzivističkog tima”.

Djevojčica dovezena je iz bolnice u Novoj Gradiški s teškim nagnječenjem mozga. Policija je utvrdila da ju je majka 31. marta zlostavljala udarajući je, zbog čega je djevojčica zadobila teške ozljede.

Roditelji su u jednomjesečnom istražnom zatvoru, a sada im prijeti gonjenje zbog kaznenog djela teškog ubistva. Ostalo troje djece iz obitelji smješteno je u udomiteljsku skrb, a zbog svega smijenjen je direktor novogradiškog Centra za socijalnu skrb Branko Medunić.

Roditelji djevojčice, 24-godišnja majka i 27-godišnji otac, ispitani su u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Djelomice su priznali krivnju za djetetove teške ozljede. Majku se dosad tereti za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede, a ukupno je se tereti za pet kaznenih djela.

(StarMo)