Naslovnica Region Hrvatska: Tuđman “išaran” – Branitelji “ogorčeni”…

Hrvatska: Tuđman “išaran” – Branitelji “ogorčeni”…

79

Križevac — Križevački branitelji istaknuli su u srijedu da su “ogorčeni vandalizmom” i išaranim spomen obilježjem dr. Franji Tuđmanu u Parku Crkve Svetog Križa koje je otkriveno ove godine, na Dan državnosti, a podigli su ga hrvatski branitelji.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Križevaca u priopćenju je najoštrije osudila vandalski čin devastiranja spomenika i izrazila zabrinutost zbog tog vanadalskog čina koji je, kako kažu, “nažalost, jedan u nizu sramotnih napada na spomen-obilježja iz Domovinskog rata”.

Pozvali su nadležne institucije da poduzmu sve kako bi se što prije otkrili i sankcionirali počinitelji tog i sličnih vandalizama, a nosioce političkih vlasti “da ne stvaraju ideološke podjele među braniteljima”.

Naglasili su, također, da to nije prvi takav slučaj u Križevcima jer je spomenik “Mati poginulog junaka” u Parku hrvatskih branitelja “istim rukopisom išaran prigodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 05. 08. 2019. godine”.

(StarMo)