Naslovnica Život Hrvatska: Trostruki ubica se oženio – mladu nije ranije vidio

Hrvatska: Trostruki ubica se oženio – mladu nije ranije vidio

488
foto arhiva

Zagreb — Trostruki ubica Srđan Mlađan, koji služi 25-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva policajca Milenka Vranjkovića Kinga, oženio se u zatvoru.

Mlađan se u Lepoglavi u Hrvatskoj oženio 20-godišnjom Elijom Molnar iz Zagreba. Prije vjenčanja mladenku nije vidio, a romansa je započela tako što je Zagrepčanka “pisala Mlađanu”. On joj je predložio brak, što je ona i prihvatila, piše Jutarnji list.

Mlađanova prva žrtva bila je 16-godišnjakinja koju je hladnokrvno ubio s četiri hica u leđa. Nije ju poznavao od ranije. Nju je ubio u januaru 1998. godine. Mjesec dana kasnije na isti način ubio je 63-godišnjaka. Uhapšen je zbog pljačke banke u Sisku, a onda su ga povezali i s ubistvima.

Osuđen je na 12 godina zatvora i često je bio na slobodnim vikendima, a tokom jednoga, 2002. godine, odlučio je ponovno opljačkati banku i ubio je policajca koji ga je tražio. Potom je na zagrebačkom Borongaju oteo tročlanu porodicu.

Talačka kriza uspješno je riješena nakon višesatnog pregovaranja. Za trostruko ubistvo, pljačku banke i otmicu Mlađan je osuđen na 27 godina zatvora. Na slobodu bi trebao izaći 2027. godine.

(StarMo)