Naslovnica Region Hrvatska: Tajkun zbog stečaja dužan 170 miliona kuna

Hrvatska: Tajkun zbog stečaja dužan 170 miliona kuna

469
Željko Kerum

Split — Trgovački sud u Splitu za 19. 11. zakazao je posebno ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika tvrtke Kerum d.o.o pristigle nakon majskog ročišta i dotad utvrđenih tražbina u ukupnom iznosu od preko 170 milijuna kuna.

Ročište je sazvano na prijedlog stečajne upraviteljice Natalije Mladineo koja je preuzela tu dužnost u proljeće ove godine, a očekuje se ispitivanje dodatnih tražbina vjerovnika drugog isplatnog reda kojih je dosad bilo čak 180.

Među njima najviše potražuje Ministarstvo financija, odnosno Porezna uprava koja od Keruma d.o.o potražuje čak 32,6 milijuna kuna, a slijede dobavljači – među kojima je najveća tražbina Jamnice od 14, 5 milijuna kuna.

Podravka potražuje 11,9 milijuna kuna, a PIK Vrbovec nešto više od 10 milijuna kuna. Među većim vjerovnicima su i Zvijezda koja potražuje 9,6 milijuna kuna, Badel i Coca-Cola s 5,2 odnosno 5,3 milijuna kuna utvrđene tražbine, ali i ostali dobavljači uglavnom iz prehrambene industrije – Pivac, Franck i ostali s milijunskim tražbinama.

Kerum d.o.o u stečaju registriran je kao društvo s ograničenom odgovornošću za unutarnju i vanjsku trgovinu s temeljim kapitalom od samo 52.600 kuna, a kao jedini osnivač navodi se Željko Kerum. Stečaj nad tom tvrtkom otvoren je u studenom prošle godine.

(StarMo)