Naslovnica Politika Hrvatska stranka: Čović i HDZ predvodnici BiH u istočni savez

Hrvatska stranka: Čović i HDZ predvodnici BiH u istočni savez

347
Dragan Čović

Sarajevo — “HDZ BiH predvodnik integracija Bosne i Hercegovine u istočni savez Postavlja se opravdano pitanje, u ovim korona vremenima, da li je gospodin Čović zatražio od OS BiH da obave dekontaminaciju i dezinfekciju mostarske Sveučilišne kliničke bolnice, prije nego je to zatražio od Ruske Federacije. Ukoliko OS BiH nemaju razvijenu ovakvu sposobnost čija je to odgovornost”, saopćeno je iz Hrvatske stranke BiH.

“Ako nismo sami sposobni da obavimo ovakvu vrstu posla postoje druge zemlje, članice NATO saveza, koje zasigurno mogu i pristale bi da nam iziđu u susret i pomognu u ovim teškim vremenima.

Što je to navelo gospodina Čovića da se obrati baš Ruskoj Federaciji a ne NATO savezu, pretpostavljamo da je gospodin Dodik nazvao određene ljude. Ne tako davno kroz 5 točaka “ZA” HDZ BiH nas je uvjeravao kako se dosljedno zalažu za put da naša domovina što prije postane dijelom EU i NATO saveza, kažu u HDZ-u BiH.

Da li je HDZ BiH predvodnik integracija Bosne i Hercegovine u EU i NATO ili se nešto drugo iza Huma valja?

HS BiH poziva EU i NATO savez da nam pošalju sve raspoložive snage koje će izvršiti dekontaminaciju bosansko hercegovačkog zračnog i zemaljskog političkog prostora kako bi se suzbili svi štetnici koji ovu zemlju u dvadeset prvom stoljeću drže u mraku”, saopšteno je iz HS BiH.

(StarMo)