Naslovnica Region Hrvatska: “Roditeljima iz pakla” ukupno 21 godina zatvora, zbog smrti djevojčice

Hrvatska: “Roditeljima iz pakla” ukupno 21 godina zatvora, zbog smrti djevojčice

171
foto arhiva

Slavonski Brod — Majka dvogodišnje Nikoll Dedić iz Nove Gradiške koja je od posljedica teških ozljeda preminula 4. aprila 2021. u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u srijedu je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno osuđena na 13 godina.

Otac djevojčice je osuđen na sedam godina. Roditelji Nikoll proglašeni su krivima po svim tačkama optužnice.

Visoki kazneni sud je prošle godine priopćio kako se 27-godišnjak tereti da je zajedno sa svojom 24-godišnjom suprugom grubo zanemarivao dužnost podizanja svojih dvoje djece koju su zlostavljali od novembra 2020. do kraja marta 2021.

Prema optužnici, dječaku od 4.5 godine i dvoipolgodišnjoj Nikoll su nanosili fizičku bol i psihičku nelagodu. Sina su često kažnjavali šamaranjem i omalovažavanjem, dok djevojčici, koja se tek vratila iz udomiteljske obitelji, nisu pružili dodatnu potporu i skrb te su je kažnjavali šibom i šamarima, ostavljajući je noću samu u dnevnom boravku, zbog čega je Nikoll bila u strahu, dodao je apelacijski sud.

Majka se tereti da je 31. majka snažno odgurnula Nikoll koja je pri padu udarila zatiljkom glave i četiri dana kasnije preminula od zadobijenih ozljeda mozga, nadodao je Visoki kazneni sud.

Djevojčicu Nikoll iz okolice Nove Gradiške je 31. marta ujutro u tamošnju bolnicu donijela majka i rekla da je dijete palo. Liječnici su pokušali reanimirati dijete, ali nisu uspjeli.

(StarMo)