Naslovnica Region Hrvatska: Predao arsenal, kojim je mogao naoružati cijelu postrojbu!

Hrvatska: Predao arsenal, kojim je mogao naoružati cijelu postrojbu!

255
dio predatog naoružanja

Sisak — U sklopu kampanje “Manje oružja – manje tragedija”, Siščanin je u nedjelju policiji dragovoljno predao dosad nezabilježenu količinu oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, kojom bi se mogla dobro naoružati jedna vojna postrojba, javila je u ponedjeljak sisačko-moslavačka policija.

Kako je javila sisačko-moslavačka Policijska uprava, on je predao 32,15 kilograma eksploziva, devet zolja, 20 ručnih bombi, 10 tromblonskih mina, 103 topničke granate, 204 detonatorske kapisle, 22 električne detonatorske kapisle, 220 metara detonirajućeg štapina i 10 metara sporogorećeg štapina.

Predao je i tri mitraljeza, po dvije automatske puške, papovke, snajperske puške i vojna karabina te po jedan lovački karabin, puškomitraljez, malokalibarsku pušku i vojnu pušku. Uz to je dao i 5430 komada raznog streljiva, 99 okvira za automatsku pušku i druge dodatke za vojno oružje.

Oružje i eksplozivna sredstva preuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu kako se ono ne bi aktiviralo i nekoga ranilo.

 

(StarMo)