Naslovnica Region Hrvatska pomaže BiH na granici

Hrvatska pomaže BiH na granici

400
foto arhiva

Zagreb — Vlada Republike Hrvatske je na sjednici u četvrtak donijela odluku o dodjeli pomoći BiH u policijskoj opremi radi suzbijanja prekograničnog kriminaliteta.

Pomoć u BiH upućuje se slijedom zamolbe Ministarstva unutarnjih poslova BiH, kao i Ministarstva unutarnjih poslova triju županija Federacije BiH (Hercegovačko-neretvanske županije, Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije), kao i granične policije, s obzirom na rastuće sigurnosne izazove vezane uz sve vrste prekograničnog kriminaliteta.

To su sigurnosni izazovi posebno izraženi u južnim dijelovima Federacije BiH na granici s Hrvatskom, izvijestila je državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Hrvatske Zdravka Bušić, prenosi Hina.

Stoga je Vlada RH, sukladno dosadašnjoj suradnji dviju zemalja na području prevencije kriminaliteta, donijela odluku o donaciji 5 termovizijskih kamera i 198 kompleta policijske opreme za uspostavljanje javnog reda i mira. Riječ je o opremi koju je MUP krajem prošle godine rashodovao.

(StarMo)