Naslovnica Region Hrvatska: Optužnica protiv bivšeg Plenkovićevog ministra

Hrvatska: Optužnica protiv bivšeg Plenkovićevog ministra

74
Lovro Kuščević

Split — Na Županijskom sudu u Splitu USKOK je podignuo optužnicu protiv Lovre Kuščevića, bivšeg ministra graditeljstva, njegove supruge te još četiri osobe “zbog zloporabe ovlasti te davanja i primanja mita”.

Istraga je pokrenuta prije godinu i po, kada je otkriveno da je Kuščević kao općinski načelnik inicirao izmjenu prostornog plana kako bi svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te da je šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ova stana. U daljnjoj je istrazi utvrđena sumnja u počinjenje većeg niza kaznenih djela.

“Nisam niti malo zabrinut, jedva čekam dokazati svoju nevinost pred hrvatskim sudom”, poručio je Lovro Kuščević za HRT. Istraga je pokrenuta u septembru 2019. dva mjeseca nakon što je Kuščević, o čijim su navodnim aferama iscrpno pisali mediji, podnio ostavku na ministarsku dužnost.

Istraga je naknadno dva puta proširivana pa su uz njega optuženi i njegova supruga Zorana Kuščević, šogor Ivica Žuvić, bivši predsjednik Općinskog vijeća Nerežišća Jakša Goić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Nerežišća Svemir Obilinović i splitski poduzetnik Ante Marinović.

Kuščević optužen za prenamjenu zemljišta, dodjeljivanje stana i mito – javlja HRT.

(StarMo)