Naslovnica Region Hrvatska namjenska industrija se predstavila u Sarajevu

Hrvatska namjenska industrija se predstavila u Sarajevu

417
foto arhiva - ilustracija

Sarajevo — Namjenska industrija Republike Hrvatske predstavila je danas u Sarajevu naoružanje i vojnu opremu, “u skladu s planom bilateralne saradnje ministarstava odbrane dviju zemalja”.

Pomoćnik ministrice odbrane BiH za nabavku i logistiku Borislav Jezeraškić istakao je da današnja prezentacija “predstavlja rijetku priliku za upoznavanje s hrvatskom vojnom industrijom, ali i dobar poticaj za nastavak postojeće saradnje”.

Podsjetio je i da su prošle sedmice predstavnici bh. namjenske industrije u pratnji Privredne komore FBiH predstavili svoje proizvode u Zagrebu.

“Ovo je važan sektor u kojem postoji potencijal za daljnju saradnju i zajednički nastup na trećim tržištima, a sve u cilju bolje opremljenosti Oružanih snaga BiH” – rekao je Jezeraškić.

Ambasador Hrvatske u BiH Ivan Sabolić naveo je da njegova zemlja razvija snažnu odbrambenu industriju s godišnjom proizvodnjom u vrijednosti 200 miliona eura, koja prati moderne tehnologije.

Dodao je da je ta industrija pokazala svoju inovativnost i da se njeni proizvodi koriste u IT sektoru, te u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.

(StarMo)